WEDSTRIJD SAV Futsal Morlanwelz - Real Noorderwijk  4 - 4  (2-1)

DATUM 28-10-2016  21:15

DOELPUNTEN 4' Canaris Giovanni 1-0, 7' Deladriere 2-0, 49' El Attabi 2-1, 22' Salhi 2-2, 23' Doclot 3-2, 25' El Attabi 3-3, 30' Canaris Giovanni 4-3, 39' El Kharroubi

VERSLAG Real Noorderwijk stond vrijdag voor één van de verste verplaatsing van het seizoen. Tegenstander Morlanwelz was de voorbije jaren eigenlijk het “zwart beest” voor Noorderwijk. Real dat het zonder de geel geschorste Kherouach moest doen staat nu elke week voor de wedstrijd van de waarheid.

De eerste helft begint en de bezoekers dreigen al binnen de minuut. Moussaoui knalt maar de doelman redt. Tweede minuut Moussaoui met een vrije trap maar weer de vuisten van de thuisdoelman. Real dreigt dikwijls via een bedrijvige Moussaoui maar zijn vizier staat net niet goed genoeg om de keeper te verschalken. Morlanwelz dat op de counter loert slaagt er in om bij hun eerste uitbraak in de vierde minuut Noorderwijk op achterstand te zetten 1-0. De bezoekers met 80 procent balbezit stuitten telkens op een zeer verdedigende thuisploeg. Zevende minuut tweede uitbraak en ja een tweede doelpunt tegen voor Noorderwijk 2-0. Real iets te traag in de balcirculatie kan enkel dreigen met schoten van El Attabi, Salah en Moussaoui. 19’ Real krijgt een 10-meter maar Salah trap deze naast. In de laatste minuut kan El Attabi dan toch nog de aansluitingstreffer scoren en we gaan rusten met een 2-1 stand.

Tweede helft eenzelfde spelbeeld. Noorderwijk scoort in de 22’ via Salhi de 2-2. Morlanwelz verbaast met een derde treffer binnen de minuut 3-2. Real reageert onmiddellijk en weer is het El Attabi die de bordjes gelijk hangt 3-3. De bezoekers proberen om het laken naar zich toe te halen maar als Salhi plots met verrekking van terrein loopt straft de thuisploeg dit genadeloos af 4-3. Dertigste minuut en weer moet Noorderwijk in de achtervolging. Oucheikh mist van dichtbij en ook nog tweemaal wordt de buitenkant van de paal geraakt maar de bezoekers scoren de verdiende gelijkmaker niet. In de voorlaatste minuut dan toch na een knappe aanval kan El Kharroubi de bal binnen leggen 4-4. Noorderwijk krijgt dan twaalf seconden de unieke kans om de driepunten mee te brengen maar een alleen doorgebroken El Attabi kan de thuisdoelman niet verrassen. Eindstand 4-4.

Real Noorderwijk kan dus weer niet winnen en staat volgende week voor de thuiswedstrijd tegen Moeskroen. Deze wedstrijd zal dan toch moeten gewonnen worden. Hopelijk beseffen ook de spelers dit en zal er veel sneller moeten gespeeld worden.